ULUSAL İLETİŞİM AĞI

4 Mart 2013 Pazartesi

Toplumsal Sorunların Hallinde Sivil İşbirliği


Toplum sorunlarını ortak dikkat alanına taşıyan haberler, çok etkili oluyor ki gazetelerin vazgeçilmezliği de en çok buradan kaynaklanıyor.

Geçen gün Milliyet Gazetesi’nden Tunca Bengin’in yazdığı ve sokakta çalışan çocukları kurtaracak bir uygulamanın kaldırılması girişimi, toplu tepki yaratınca tekrar görüşülmeye alınmış. Bunu da yine aynı gazetecinin bu haftaki yazısından öğreniyoruz.

Gazetecilerin, özellikle çocukların hakları ve selametine ait haberlerin takipçisi olması toplumsal bilincin yükseltilmesinde ne kadar önemli bir katkı sağlıyor.

Çocuk İhmal ve İstismarını Önleme Platformunun Medya grubu olarak medyada çocuk haberleri konusunda aşağı yukarı iki yıl kadar önce bir kriterler listesi hazırlamış ve bunu hem Radikal hem de Milliyet Gazetelerinin Ombudsman sayfasında yayınlatmıştık.

Orada ele aldığımız noktalardan biri de gazetecilerin dikkat alanına soktukları olayların devamını takip ederek gidişatın çocuk lehine gelişmesinin sağlanmasıydı.

Bu haberden de öğreniyoruz ki, Çocuk Gençlik Merkezlerinin kapatılacağını geçen hafta “14bin çocuk sokağa mı dönecek” başlığıyla duyuran Tunca Bengin, bu hafta da haber üzerine Sosyal Hizmet Uzmanlarının Ankara’da bu kararı protesto ettiklerini, CHP’nin konuyla ilgili soru önergesi verdiğini ve sonunda da konuyla ilgili Bakanlığın kararlarını tekrar gözden geçirmeye kalktıklarını yazmış.

Bu arada Sosyal Hizmetler Uzmanları Derneği Şube Başkanı Kahraman Eroğlunun da, olayı değerlendirerek takip ettiklerini ve henüz çocuklar sokağa dönmekten kurtarıldı denemeyeceğini söylemesi hem sivil toplum girişimlerinin hem de gazetecilerin kamu yararını gözeten çalışmalarla sorunların hallinde ne kadar önemli bir katkı sağladıklarını bize gösteriyor. Bu kararın neden olduğunu geçen yazımda sorguladığım için gelişmelerin akıbetini aktarmak da bir sosyal sorumluluk olduğundan paylaşmak gerekiyor.

Hiç yorum yok: