ULUSAL İLETİŞİM AĞI

14 Ağustos 2012 Salı

LÜTFEN DİKKAT!


Milliyet yazarı Abbas Güçlü, 11 Ağustos tarihli yazısında bulutların toplanmaya başladığı yeni fırtınayı analiz ederek 4+4+4’te son kararı kim verecek diye soruyor.

Çok önemli bir sorunu geriye dönük incelemeler ve seksenlerde denenip tutmayan girişim örnekleri ile doktorlara yüklenmeye çalışılan anlamsız sorumlukları ve onların konuyla ilgili itirazları olmak üzere enine boyuna pek çok yönden incelemiş.

Özetle, “doğru kararları yanlış uygulamalarla zaafa uğratmayın” deyip yanlışlığı açıkça ortada olan karardan dönülmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Gerçekten böyle önemli bir önemli konuyu oldu bittiye getiren uygulamayla bir nesil üstünde daha çok önemli ve kalıcı hasarlar oluşturulmasını önlemek gerekiyor.

Bu da herkesten önce yapılan itirazları yamalı çareler sunarak düzelttiğini sanmak yerine dikkate alan bir davranışa sahip olması gereken Milli Eğitim Bakanı ve bakanlığına düşen bir sorumluluktur.

Özellikle eğitim alanında şimdiye kadar çok görülen ve her öğrencinin yaşamını bir dönemde etkileyen, alt yapısı hazırlanmadan toplu değişimleri başlatma alışkanlığının yeni bir örneği olacak bu düzenlemeye, bilinçli hiçbir velinin onay vermemesi gerekir. Ama ne yazık ki otomatik olarak çocuklarının kaydı yapılan pek çok velinin uygulamalardan çok hayali teminatlar üzerinden uymaya razı edildiğini, edileceğini ve de maddi olanaksızlıklar nedeniyle bu uygulamaya yatkınlık göstereceğini biliyoruz.

Sağlanan bu yatkınlığın da, karşı duranların tüm bilimsel itirazlarını bir yana bırakıp millet arzusu olarak kamuoyuna sunulacağını ve eleştirilerin dikkate alınmayacağını biliyoruz.

Ama artık ortak aklımızın bu nesilleri kurtarma kararlığında daha akıllı davranması gerekiyor.

Çocuklarımız üzerinden toplumun geleceğini kurtarmak için bu kadar örnek artık yetmeli. Biraz sağduyulu ve bilimsel verileri kale alan bir kamuoyu oluşmalı.

Yoksa birkaç nesli daha bilimsel verilere rağmen örtülü politik vaatlerin rövanşına kurban edeceğiz.


Kaynak gösterimi:  www.0-18.org

Hiç yorum yok: