ULUSAL İLETİŞİM AĞI

1 Nisan 2012 Pazar

CİN TEKNOLOJİLİ EĞİTİME GEÇİŞ


Geçtiğimiz günlerin en ilginç haberi, TRT kanallarından birinde program yapan iki ilahiyatçının teknolojik gelişmelere cinleri katan ifadeleriyle ilgili olanıydı.

Programda, Nasa’ dan gelen bir Amerika’lı uzmanın bir vekile Konya’daki ünlü bir cinciyi sorarak bizim uydulardaki bazı problemlerin onun cinleriyle halledebileceğini düşünüyoruz demesi, eğer olay böyle geliştiyse, önemli bir haber niteliğinde.

Bu olayın doğruluğundan çok, normal bir şeymiş gibi yansıtılması, teknolojik gelişmelerin hangi kafalarda nasıl değerlendirdiğini göstermesi işin diğer önemli yanı.

Medya eksenli habercilik sosyolojisi açısından dikkat çekici olan bu haber, toplumsal ortalama aklın gelişim istikametini de şimdiden yansıtıyor gibi.

Bu bilgilerin hangi bilimsel ve eğitimsel alt yapıyla değerlendirildiği veya değerlendirilebileceği, geleceğe dönük endişeleri çoğaltıyor.

Yeni kabul edilen eğitim uygulamasında zorunlu din derslerinin yanı sıra Kuran-ı Kerim ve Peygamber’in yaşamının seçmeli ders olarak konmasını sağlayan ve dindarlığı eğitim malzemesi haline getirenler, bu yaptıklarını şimdilik kime ne zararı var diye savunurlarken daha sonra belki de cinlerle bağlantı kurulmasında gerekli bir gelişmişlik ölçüsü de saymaya kalkabilecekler.

Cinlerin varlığının bazı cemaat liderlerince de tescillendiğini belirtenler, uluslar arası ajanlık faaliyetlerinde gelişmiş ülke istihbaratları veya teknolojik sistemlerde cinlerden yararlanmayı marifet mi sayıyorlar, yoksa marifet sayılmasını sağlamak için mi böyle konuları ortaya atıyorlar bilinmiyor.

Hoş, son yıllarda bir takım siyasi davaların argümanlarında olan bitenler de herkese cinler tarafından yapılmış hissi vermeye başladığından yakında diplomaside cinlere ayrı bir yer tanınacağı da düşünülebilir.

Faili bilinmeyen ve derin devlet başlığına sokularak dokunulmazlık kazanan pek çok garipliğin de cinlerin işi olarak yorumlanmasına sanki artık kimsenin şaşırmayacağı bir yere gelinmiş bulunuyor.

Gözümüz aydın mı olsun?

Kaynak gösterimi:  www.0-18.org

Hiç yorum yok: