ULUSAL İLETİŞİM AĞI

8 Mayıs 2011 Pazar

Sehvenin Sehveni

Geçen hafta yayınlanan OECD Aileler Değişiyor Raporu, ülkemiz için dört çocuktan birinin aç olduğunu söylüyor.

İnsanlarımız bu rapora göre çocuk yapmasalar da, gerçeği bu raporlar ortaya koyuyor.

Yetkililer bunları görmezlikten gelip bildiklerini okuyup kendi beyanlarını esas alsalar da yaşananlar gerçeği tüm çıplaklığı ile sergiliyor.

2,5 aylık Kübra bebek’in açlıktan öldüğü adli tıp raporlarıyla belgelenince, bebeğin açlıktan öldüğü haberinin duyurulmasını sehven diye düzeltmeye kalkan yetkili ilgisizler, bir şey söyleyemeden şok haberler içinde unutulmasını mı beklerler yoksa ciddiye alıp hal yoluna mı giderler bilmiyoruz.

Tek tük olaylardan biri gibi algılandırılan Kübra bebeğin açlıktan ölümü, aslında önemli bir sosyal gerçeğimizi ortaya koyuyor. 

OECD Raporu sadece bu durumu belgelemiş oluyor.

Bilindiği gibi OECD uluslar arası Ekonomik İşbirliği Örgütü olarak bu tabloyu sehven hazırlamaz.

Gerçeğin bilgisini, sehven yani yanlışlık oldu diye düzeltmek yanlış oluyor çünkü yanlışın yanlışı yani sehvenin sehveni gerçekleri daha iyi görmemize yol açıyor.

Ülkeyi yönetenler, bu tabloyu çok iyi bildikleri için mi ille de üç çocuk yapın geriye kala kala bir ikisi kalacak diye öğüt veriyorlar yoksa ayrımında mı değiller.

Sonuçta sehven iki çocuğu geçen ailelerin bu yanlışını da düzenin olanakları düzeltip, gerçeği herkesin yüzüne çarpıyor.

Yaşamın kendisi OECD raporlarından önce tabloyu hepimize gösteriyor.

Görmesi gerekenler görüyor mu bütün sorun burada.

Yoksa sehven mi yaşıyoruz ?

Kaynak gösterimi:  www.0-18.org

Hiç yorum yok: